Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Pohja
150 g
kaurakeksejä
¾ dl
pullomargariinia
1 tl
kanelia
Täyte
5
liivatelehteä
2 dl
vispikermaa
½ - 1 dl
sokeria
½ l
vaniljajogurttia
1
appelsiini
1 tl
jauhettua inkivääriä
2 rkl
appelsiininmehua
Persimonhilloke
4 (800 g)
persimonia
½ dl
appelsiinin mehua
¾ dl
sokeria
1
kanelitanko
1
tähtianis
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Jogurttikakku persimonhillokkeella

Jogurttikakku tuo valoa juhlaan kuin juhlaan. Raikas, appelsiinilla maustettu jogurttikakku on tehty rapeaan keksipohjaan ja se tarjotaan mausteisen persimonihillokkeen kera.

Jogurttikakku tuo valoa juhlaan kuin juhlaan. Raikas, appelsiinilla maustettu jogurttikakku on tehty rapeaan keksipohjaan ja se tarjotaan mausteisen persimonihillokkeen kera.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
150 g
kaurakeksejä
¾ dl
pullomargariinia
1 tl
kanelia
Täyte
5
liivatelehteä
2 dl
vispikermaa
½ - 1 dl
sokeria
½ l
vaniljajogurttia
1
appelsiini
1 tl
jauhettua inkivääriä
2 rkl
appelsiininmehua
Persimonhilloke
4 (800 g)
persimonia
½ dl
appelsiinin mehua
¾ dl
sokeria
1
kanelitanko
1
tähtianis

Valmistusohje

1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit, sekoita joukkoon rasva ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle.
2.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeria ½ dl ja vatkaa vielä hetki. Lisää jogurtti sekoittaen. Mausta seos 1 appelsiinin kuoriraasteella ja inkiväärillä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria ½ dl
4.
Purista appelsiinista mehu, osa käytetään täytteeseen, osa hillokkeeseen. Kuumenna 2 rkl appelsiininmehua kattilassa ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Sekoita liivatteet jogurttiseoksen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä muovikelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
5.
Valmista sillä aikaa kakun kanssa tarjottava persimonhilloke. Pese ja kuutioi persimonit. Voit halutessasi kuoria ne ensin. Laita persimonit kattilaan yhdessä appelsiininmehun, sokerin ja mausteiden kanssa. Keitä sekoittaen 5 – 8 minuuttia riippuen persimonien kypsyydestä. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko ja tähtianis.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
170 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g

Yhteistyössä