Raparperivispipuuro
Raparperi ja mansikat tekeytyvät herkän roosaksi, pirteänmakuiseksi puuroksi. Vispipuuro maistuu entistä paremmalta kanelisokerin kera.
Raaka-aineet
-
1 lvettä
-
Sydänmerkki-tuote6 dlraparperinpaloja
-
Sydänmerkki-tuote3 dl (150 g)mansikoita
-
1 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 ½–2 dltummia mannasuurimoita
-
½ mmsuolaa
- Tarjoiluun
-
Kanelisokeria
-
Sydänmerkki-tuoteRasvatonta maitoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Lisää raparperinpalat, mansikat ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.
2. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Hauduta kymmenen minuuttia ja mausta suolaripauksella. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Vinkki
Kun vaihdat makuainetta, vispipuuro muuntautuu uudenmakuiseksi ja näköiseksi. Perusohjeessa 1 l:aan vettä lisätään 3–4 dl marjoja (survoksena 1½-2 dl). Hedelmistä vispipuuroon sopivat esimerkiksi omena tai aprikoosi.
Välipalat ja jälkiruoat
Puurot
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.1 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.1 g