Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Pohja
75 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (250g)
maitorahkaa
1 dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
maissijauhoja tai 1 kananmuna
1 prk
säilykeaprikooseja (à 425 g)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
203 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Rahkapiirakka

Aurinkoinen rahkapiirakka on nopea ja vaivaton herkku kahvipöytään. Rahkapiirakka on erityisesti pääsiäisen perinteinen makupala, mutta maistuu raikkaalta ympäri vuoden.

Aurinkoinen rahkapiirakka on nopea ja vaivaton herkku kahvipöytään. Rahkapiirakka on erityisesti pääsiäisen perinteinen makupala, mutta maistuu raikkaalta ympäri vuoden.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
75 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (250g)
maitorahkaa
1 dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
maissijauhoja tai 1 kananmuna
1 prk
säilykeaprikooseja (à 425 g)

Valmistusohje

1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja kuivat aineet. Taputtele taikina voidellun ja jauhoitetun piirakkavuoan (Ø n. 25-27 cm tai n. 30 x 24 cm) pohjalle.
2.
Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu, sitruunankuori ja maissijauhot tai muna. Viipaloi hedelmät pohjalle ja kaada päälle rahkatäyte. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet väriä.

Vinkki

  • aprikoosin ohella voit käyttää persikkaa tai mangoa. Myös omena- ja päärynäviipaleet sekä marjat sopivat piirakkaan
  • Jos paistat piirakan pienemmässä vuoassa, voi paistoaika olla hiukan pidempi, kun piirakasta tulee paksumpi. Vastaavasti isommassa vuoassa paistoaika voi olla lyhyempi.
  • Paistoaikaan vaikuttaa myös vuoan materiaali: lasi- ja metallivuoissa piirakka paistuu yleensä nopeammin kuin keraamisissa vuoissa.
  • Kokeile myös muita Sydänmerkin piirakkareseptejä. Maistuisiko vaikka kurpitsapiirakka tai omenapiiras marenkikuorrutuksella?


      Sydänmerkki - Parempi valinta

      Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

      Ravintosisältö / 100 g

      Energiaa
      203 kcal
      Rasvaa
      4 g
      josta tyydyttynyttä rasvaa
      1.1 g
      Hiilihydraatteja
      36 g
      josta sokereita
      22 g
      Kuitua
      1 g
      Proteiinia
      5 g
      Suolaa
      0.3 g