K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Piimäkakku

K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Piimäkakku on kuin pehmeä piparkakku: makua antavat jouluiset mausteet kuten neilikka, inkivääri ja pomeranssinkuori. Kahvipöytien klassikko tunnetaan myös hapankermakakkuna ja maustekakkuna



Raaka-aineet

4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 ½ tl
kanelia
1 ½ tl
kardemummaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
pomeranssinkuorta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
1 dl
rusinoita
2 ½ dl
rasvatonta piimää
1 ¼ dl
pullomargariinia
2
munaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat ainekset. Lisää rusinat.
2. Lisää piimä, pullorasva ja munat. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.

Vinkki

Koristele kakku tomusokerilla. Piimän sijaan voit käyttää kakussa kermaviilia tai hapantunutta kermaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g