L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Puolalainen perunapata

L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Puolalainen perunapata on vähän kuin suomalainen pyttipannu. Herkkua vaikkapa lauantain iltapalana



Raaka-aineet

600 g
perunoita
1
sipuli
200 g
tuoreita herkkusieniä
1 ½ rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
150 g
saunapalvikinkkua
½ ruukku
tuoretta persiljaa
10
isoa savoijinkaali-, varhaiskaali- tai kiinankaalilehteä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Puhdista sienet huolellisesti ja viipaloi ne.
2. Pyörittele peruna-, sieni-, ja sipuliviipaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Suikaloi saunapalvi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja silpuksi.
4. Vuoraa uunivuoka SAGA-leivinpaperilla. Aseta puolet kaalinlehdistä vuoan pohjalle. Lisää vuorotellen perunaseosta, saunapalvia ja hienonnettua persiljaa kaalinlehtien päälle. Laita loput kaalinlehdet päällimmäiseksi ja peitä vuoka leivinpaperiarkilla. Paista uunissa 160 °C noin 2 tuntia.

Vinkki

  • Voit käyttää ruokaan kypsiä perunoita. TÄllöin kypsennysajaksi riittää 1/2 tuntia

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
SAGA
SAGA
SAGA
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g