Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen

Ainekset

Graavihauki
800 g
haukifileetä
1 ½ rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
½ tl
rouhittua valkopippuria
½ ruukkua
tuoretta tilliä
Liemi
1 ½ dl
vettä
1 dl
etikkaa
1 dl
sokeria
½ dl
öljyä
2
sipulia
2
porkkanaa
½ ruukku
tuoretta tilliä
2 tl
rouhittua valkopippuria
1 rkl
katajanmarjoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
101 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
1.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Kalastajan katajanmarjahauki

Purkita haukea kesän tai joulunajan herkkupöytään. Katajanmarja antaa kalalle mukavan metsäistä makua.

Purkita haukea kesän tai joulunajan herkkupöytään. Katajanmarja antaa kalalle mukavan metsäistä makua.

Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Graavihauki
800 g
haukifileetä
1 ½ rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
½ tl
rouhittua valkopippuria
½ ruukkua
tuoretta tilliä
Liemi
1 ½ dl
vettä
1 dl
etikkaa
1 dl
sokeria
½ dl
öljyä
2
sipulia
2
porkkanaa
½ ruukku
tuoretta tilliä
2 tl
rouhittua valkopippuria
1 rkl
katajanmarjoja

Valmistusohje

1.
Pakasta haukifileet reiluksi vuorokaudeksi, jotta mahdolliset loiset tuhoutuvat.
2.
Ripottele fileille suola, sokeri ja pippuri sekä tilliä varsineen. Laita fileet vastakkain ja kääri tiiviiseen pakettiin leivinpaperin sisään. Laita paketti vuokaan ja anna maustua kylmässä yön yli (8-10 tuntia). Käännä pakettia välillä niin, että pohjalla oleva file tulee päälimmäiseksi.
3.
Pyyhi ylimääräinen suola pois ja leikkaa kala mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, etikka ja sokeri. Jäähdytä liemi ja lisää öljy.
4.
Viipaloi porkkanat ja sipulit renkaiksi. Laita kalapalat lasitölkkiin kerroksittain sipulin, porkkanan, pipuurirouheen ja katajanmarjojen kanssa. Älä tee liian tiivistä, jotta liemi pääsee maustamaan raaka-aineet. Kaada liemi tölkkiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

Vinkki

  • Kalastajan katajanmarjahauki säilyy reilun viikon. Se maistuu erinomaiselta esimerkiksi mallasleivän kanssa.
  • Säilykekalat ovat usein voimakassuolaisia. Itse tehden suolan määrää pystyy vähentämään melkoisesti.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
101 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
1.5 g