Venäläinen riistakäristys
Käristystä porosta tai riistasta valmistuu vähällä vaivalla, leppoisasti haudutellen
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote480 gporon- tai saksanhirvikäristystä
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlcayannepippuria
-
3 rklvehnäjauhoja
-
5 dlvettä
-
1 tlsuolaa
-
170 gvenäläisiä suolakurkkuja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Leikkaa hieman sulanut käristysliha suikaleiksi. Paista kasarissa, kunnes se alkaa sulaa. Lisää hienonnetut sipulit sekä öljy. Ruskista ja mausta mustapippurilla ja cayennenpippurilla.
2. Ripottele päälle vehnäjauhot ja ruskista hetki. Lisää vesi ja liemikuutio sekä kuutioidut suolakurkut. Anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia.
Yhteistyössä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / IS Ruokala
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g