Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

1 ½ dl
pullomargariinia
1 ½ dl
rasvatonta piimää
4
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
kardemummaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
soodaa
4 dl
punajuuriraastetta (n. 300g punajuuria)
Tarjoiluun
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
16 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Punajuurikakku

Tämän tortun hehkuva puna ja mehevä maku on punajuuren ansiota.

Tämän tortun hehkuva puna ja mehevä maku on punajuuren ansiota.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 ½ dl
pullomargariinia
1 ½ dl
rasvatonta piimää
4
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
kardemummaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
soodaa
4 dl
punajuuriraastetta (n. 300g punajuuria)
Tarjoiluun
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohje

1.
Sekoita rasva, piimä ja munat tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä lopuksi hienoksi raastettu punajuuri.
2.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa noin tunti.
3.
Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa hiukan jäähtyneenä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
330 kcal
Rasvaa
16 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g