Mokkakakku
Tässä helpossa kuivakakussa makua antaa kahvi. Mokkakakku syntyy ainekset sekoittamalla – mainio leivonnainen myös pienille leipureille.
Raaka-aineet
-
4 ½ dlvehnäjauhoja
-
3 ½ dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkauraleseitä
-
1 dlkaakaojauhetta
-
2 ½ tlleivinjauhetta
-
1 ½ rklvaniljasokeria
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä tai pullomargariinia
-
1 dlmurukahvijauhetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Mittaa kuivat aineet leivontakulhoon. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä, jottei taikinaan jää paakkuja.
2. Sekoita maito, rasva ja pikakahvi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
Vinkki
- Voit korvata murukahvin ja maidon vahvalla kylmällä kahvijuomalla.
- Kakkutaikinan voi paistaa myös muffinivuoissa (200 astetta, 15-20 minuuttia)
Makeat leivonnaiset
Kakut ja muffinit
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
370 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
60 g
josta sokereita
34 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
370 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
60 g
josta sokereita
34 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g