Kuva: Sydänmerkki / Elina HImanen

Ainekset

4
munaa
3 dl
sokeria
2 dl
pullorasvaa
1 dl
maitoa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
pähkinäjauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
390 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Pähkinätiikerikakku

Perinteinen tiikerikakku saa lisämakua ja mehevyyttä jauhetusta pähkinästä.

Perinteinen tiikerikakku saa lisämakua ja mehevyyttä jauhetusta pähkinästä.

Kuva: Sydänmerkki / Elina HImanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4
munaa
3 dl
sokeria
2 dl
pullorasvaa
1 dl
maitoa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
pähkinäjauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta

Valmistusohje

1.
Voitele ja korppujauhota n. 2 l kakkuvuoka
2.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää pullorasva, maito, vehnäjauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe.
3.
Jaa taikina 2 osaan. Lisää toiseen puolikkaaseen pähkinärouhe ja toiseen kaakaojauhe.
4.
Lisää tummaa ja vaaleaa taikinaa vuorotellen kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa 45 – 50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen ei tartu taikinaa esimerkiksi cocktail-tikulla kokeiltaessa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
390 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g