Mustikkakukko
Ruis ja mustikka – perinteiset suomalaiset raaka-aineet ovat herkullisimmillaan tässä savolaisessa mustikkakukossa eli rättänässä. Tarjoile mustikkakukko lämpimänä ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote80 grasiamargariinia (60-80%)
-
1 dlsokeria
-
1kananmuna
-
Sydänmerkki-tuote4 dlruisjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1 lmustikoita
-
1 dlsokeria
-
½ dlperunajauhoja
- Tarjoiluun
-
Sydänmerkki-tuote½ ljäätelöä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4. Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.
Vinkki
- Tuoreille mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja.
- Voit tehdä kukon myös syksyisenä, omena-puolukkatäytteellä. Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon
- Vaniljakastikkeen ohjeen löydät täältä
Makeat leivonnaiset
Kakut ja muffinit
Piirakat
Täytekakut ja leivokset
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g