Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

80 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dl
sokeria
1
kananmuna
4 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 l
mustikoita
1 dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
Tarjoiluun
½ l
jäätelöä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Mustikkakukko

Ruis ja mustikka – perinteiset suomalaiset raaka-aineet ovat herkullisimmillaan tässä savolaisessa mustikkakukossa eli rättänässä. Tarjoile mustikkakukko lämpimänä ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ruis ja mustikka – perinteiset suomalaiset raaka-aineet ovat herkullisimmillaan tässä savolaisessa mustikkakukossa eli rättänässä. Tarjoile mustikkakukko lämpimänä ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
80 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dl
sokeria
1
kananmuna
4 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 l
mustikoita
1 dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
Tarjoiluun
½ l
jäätelöä

Valmistusohje

1.
Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti. Lisää kananmuna, ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2.
Painele 2/3 taikinasta vuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
3.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa ensin sulattaa, jotta kypsyminen nopeutuu. Kaada marjaseos vuokaan. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja asettele kanneksi mustikoiden päälle. Nipistä reunat kiinni.
4.
Paista 175 °C:n lämpötilassa 45–50 minuuttia.

Vinkki

  • Tuoreille
    mustikoille riittää ¼ dl perunajauhoja.
  • Voit tehdä kukon myös syksyisenä,
    omena-puolukkatäytteellä. Ruisjauhojen lisäksi myös kaurajauhoista valmistat herkullisen mustikkakukon
  • Vaniljakastikkeen ohjeen löydät täältä
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
216 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g