Pappilan hätävara
Hiukan muunneltu isoäidin herkkujälkiruoka kootaan tähteeksi jääneistä kekseistä, kakunmuruista tai pikkuleivistä, marjoista ja pehmeästä rahkasta.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote4 dlkotimaisia mansikota tai vadelmia
-
Sydänmerkki-tuote4 - 6 kplkaura- tai grahamkeksiä tai 3–4 kuivakakun palaa
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (250 g)(pehmeää) maitorahkaa
-
2 dlmaustettua vaniljarahkaa
-
½ tlvaniljasokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Jos marjat ovat pakastettuja, anna niiden sulaa kohmeisiksi ja puolita.
2. Murenna keksit tai kakkupalat karkeiksi muruiksi.
3. Sekoita rahkat ja mausta vaniljasokerilla. Annostele jälkiruuan ainekset kerroksittain annoskulhoihin.
Vinkki
- Voit vaihtaa maustamattoman rahkan bulgarian jogurttiin
- Koristele annos marjoilla tai hedelmäviipaleilla
Välipalat ja jälkiruoat
Rahkat ja vanukkaat
Maitotuotteet
Marjat ja hedelmät
Helpot ohjeet
Puolessa tunnissa pöytään
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
145 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
145 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.3 g