Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

1 kg
jauhoisia perunoita
400 g
possun sisäfilettä
1 rs (250g)
kirsikkatomaatteja
½
sitruuna
3 rkl
öljyä
1 ½ tl
suolaa
Pinnalle
2-3 rkl
piparjuurta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Helppo

Possu-perunapelti

Kirpakka piparjuuri ja sitruuna tuovat terävyyttä possun ja perunalohkojen makumaailmaan. Nopea ja helppo possupannu valmistuu käden käänteessä uunissa myös arjen ruokapöytään.

Kirpakka piparjuuri ja sitruuna tuovat terävyyttä possun ja perunalohkojen makumaailmaan. Nopea ja helppo possupannu valmistuu käden käänteessä uunissa myös arjen ruokapöytään.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
jauhoisia perunoita
400 g
possun sisäfilettä
1 rs (250g)
kirsikkatomaatteja
½
sitruuna
3 rkl
öljyä
1 ½ tl
suolaa
Pinnalle
2-3 rkl
piparjuurta

Valmistusohje

1.
Pese perunat, leikkaa lohkoiksi. Poista sisäfileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa 3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Pese sitruuna lämpimällä vedellä, leikkaa lohkoiksi, poista siemenet tarvittaessa.
2.
Sekoita perunat, possuviipaleet, tomaatit, öljy ja suola kulhossa. Puristele sitruunalohkoista mehua perunaseoksen joukkoon, lisää kulhoon puristetut lohkot.
3.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Raasta päälle tuoretta piparjuurta.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g