Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Nyhtöpossuhampurilainen

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Nyhtöpossuhampurilaisten valmistaminen vie aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.



Raaka-aineet

Mehevä possu
800 g
rypsiporsaan kasleria
1
sipuli
25 g
tuoretta inkivääriä
1 tl
kokonaista korianteria
1 tl
jauhettua mustapippuria
1 tl
savupaprikaa
2 rkl
siirappia
½ tl
suolaa
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
vettä tarvittaessa
Haudutettu punakaali
1 kg
punakaalia
2 rkl
öljyä
2 rkl
siirappia
2
hapahkoa omenaa
1
punasipuli
1
kanelitanko (tai 1 tl jauhettua)
5
neilikkaa (tai ½ tl jauhettua)
2 rkl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
½ tl
valkopippuria
½ dl
laimentamatonta mustaherukkamehua
1 dl
vettä tarvittaessa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

Mehevä possu
1. Anna lihan lämmetä tunnin verran huoneenlämmössä ja hiero siihen suolaa, pippuria ja paprikaa. Kuori ja paloittele sipuli ja inkivääri.
2. Nosta liha vuokaan (johon se tiiviisti mahtuu), lisää lohkottu sipuli, paloiteltu inkivääri, korianteri, siirappi ja soijakastike.
Paista ensin 200 asteessa noin puoli tuntia, vähennä lämpö 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla.
3. Kypsennä hajoavan pehmeäksi (noin 3 tuntia), käännä välillä ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Nyhdä kypsä liha haarukalla palasiksi, säilytä ja lämmitä vuokaan valuneessa liemessä.
Haudutettu punakaali
1. Valmista lihan kypsyessä punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy padassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
2. Hienonna sipulit ja leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää sipulit, omenalohkot ja viinietikka pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
3. Sekoita välillä. Mausta. Jos kaali
tuntuu liian kuivalta, lisää kypsymisen aikana pataan tilkka vettä.
Nyhtöpossuhampurilaiset
1. Täytä lämmitetyt sämpylät pehmeällä possulla ja haudutetulla punakaalilla.

Vinkki

Mehevä possu maistuu myös lautaselta vaikkapa perunamuusin ja punakaalin kera. 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.6 g