selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Nyhtöpossuhampurilainen
M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Nyhtöpossuhampurilainen

M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Nyhtöpossuhampurilaisten valmistaminen vie aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.



Raaka-aineet

Mehevä possu
600 g
rypsiporsaan kasleria
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
3 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
siirappia
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
korianterin siemeniä
1 tl
jauhettua mustapippuria
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
2 dl
vettä
Haudutettu punakaali
Sydänmerkki-tuote
1 kg
punakaalia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
2 rkl
siirappia
Sydänmerkki-tuote
2
hapahkoa omenaa
Sydänmerkki-tuote
1
punasipuli
1 dl
vettä tarvittaessa
½ dl
laimentamatonta mustaherukkamehua
2 rkl
punaviinietikkaa
1
kanelitanko
5
kokonaista neilikkaa
½ tl
valkopippuria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
8
hampurilaissämpylää
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

Mehevä possu
1. Anna lihan lämmetä tunnin verran huoneenlämmössä. Kuori ja paloittele sipuli ja inkivääri.
2. Nosta liha (kannelliseen) vuokaan tai pataan. Lisää sipuli, inkivääri, siirappi ja soijakastike. Hiero mausteet lihan pintaan ja kaada vuoan pohjalle myös vesi. Paista ensin 200 asteessa noin puoli tuntia. Vähennä lämpö 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla.
3. Kypsennä liha hajoavan pehmeäksi (noin 3 tuntia), lisää tarvittaessa hiukan nestettä paistamisen aikana. Nyhdä kypsä liha haarukalla palasiksi ja sekoita paistoliemeen.
Haudutettu punakaali
1. Valmista lihan kypsyessä punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy padassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
2. Leikkaa omenat lohkoiksi ja hienonna sipuli. Lisää sipulit, omenalohkot ja loput ainekset pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, välillä sekoitellen. Jos kaali tuntuu liian kuivalta, lisää kypsymisen aikana pataan tilkka vettä.
3. Täytä lämmitetyt sämpylät pehmeällä possulla ja haudutetulla punakaalilla.

Vinkki

Mehevä possu maistuu myös lautaselta vaikkapa perunamuusin ja punakaalin kera. 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g