Banaaniletut
Banaania ja kauraa sisältävät muhkeat letut aloittavat päivän herkullisesti. Tarjoa lisänä marjoja ja rahka-vaniljakastiketta.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1banaani
-
Sydänmerkki-tuote8 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
4munaa
-
3 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai pullomargariinia
-
½ dlsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai pullomargariinia
- Tarjoiluun
-
1 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
½ tlkanelia
-
4 dlmarjoja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Soseuta banaani haarukalla. Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset ja anna turvota noin ½ tuntia. Tee sillä aikaa täyte.
2. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen rahka. Mausta kanelilla.
3. Paista taikinasta lettuja ohukaispannulla tai paistinpannussa. Ohjeesta tulee 10-12 isoa lettua pannun koosta riippuen.
Vinkki
- Kaurajauhon sijaan voit käyttää 2 dl hiutaleita ja jauhaa ne blenderillä jauhoksi
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
Välipalat ja jälkiruoat
Letut ja pannarit
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
143 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
143 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g