selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Nokkosrulla
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Nokkosrulla

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Munakasrulla vihertyy herkäksi kevään ensi nokkosista. Juhlavaa savulohitäytettä voi tarjota myös uuniperunoiden tai voileipäkakun täytteenä.



Raaka-aineet

1 l
nokkosen lehtiä
5
kananmunaa
Sydänmerkki-tuote
½ l
maitoa
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
kylmäsavulohta
1 dl
katkarapuja
Sydänmerkki-tuote
2 vartta
kevätsipulia
Sydänmerkki-tuote
1
paprika
Sydänmerkki-tuote
½ ruukkua
tuoretta ruohosipulia
Sydänmerkki-tuote
1 prk
maustettua tuorejuustoa
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
sitruunamehua
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
(1 dl
keitettyä riisiä)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele nokkoset ja keitä niitä pari minuuttia väljässä vedessä. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta ja hienonna nokkoset.
2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää nokkossilppu ja maito munien joukkoon. Lisää loput ainekset ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille.
3. Paista munakasmassaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia. Kumoa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle.
4. Tee paistamisen aikana täyte. Hienonna savulohi ja sulatetut katkaravut. Hienonna kevätsipuli ja paprika sekä ruohosipuli.
5. Notkista tuorejuusto sekoittamalla joukkoon sitruunamehua. Lisää loput ainekset ja maista. Jos täyte on makuusi liian suolaista, voit laimentaa sitä sekoittamalla joukkoon (suolattomassa vedessä) keitettyä riisiä. Anna maustua jääkaapissa.
6. Levitä täyte jäähtyneelle munakaspohjalle. Kääri pohja kääretortun tapaan rullalle. Käännä sauma alapuolelle.
7. Anna maustua kylmässä puoli tuntia. Leikkaa halutessasi reilun 1 cm:n viipaleiksi.

Vinkki

  • Tuoreet nokkoset voi korvata noin 1 ½ dl:lla valmiiksi ryöpätyllä nokkossilpulla tai 1 dl:lla kuivattuja nokkosia
  • Taikinaan käy myös pakastepinaatti (150 g)
  • Jos täyte maistuu liian suolaiselta, lisää riisin lisäksi tai sijaan reilummin kasviksia

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g