Palsternakka-omenakeitto
Aromikas palsternakka-omenakeitto sopii erityisen hyvin syksyn ruokapöytään.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gjauhoista perunaa
-
Sydänmerkki-tuote2omenaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
8 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
½ tlsuolaa
- Koristeeksi
-
5 rklauringonkukan siemeniä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele palsternakat, perunat ja omenat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kattilaan kasvikset ja kääntele hetken.
3. Lisää vesi ja murskattu kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Tarkista maku ja mausta suolalla.
4. Paahda keiton pinnalle koristeeksi auringonkukansiemeniä: laita siemenet kuivaan paistinpannuun ja kuumenna muutama minuutti koko ajan sekoitellen.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Laura Riihelä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g