Sipulikeitto uunissa
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote700 gkeltasipulia
-
Sydänmerkki-tuote300 gsalottisipulia
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklsokeria
-
1 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote3 oksaatuoretta timjamia
-
2 tl(valkoviini)etikkaa
-
1 lvettä
-
Sydänmerkki-tuote2kasvisliemikuutiota
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Ruisleipäkrutongit
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2ruisleipäviipaletta
-
Sydänmerkki-tuote2 tlöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori valkosipulinkynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Sekoita kulhossa sipuleiden joukkoon öljy ja sokeri. Kumoa seos öljyttyyn isoon uunivuokaan. Lisää 1 dl vettä ja peitä vuoka foliolla. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
2. Nosta vuoka uunista, lisää hienonnettu timjami ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia 30 ilman foliota välillä sekoittaen, kunnes sipulit alkavat saada väriä.
3. Ota vuoka uunista ja lisää etikka sekä 2 dl vettä. Sekoita pohjaa myöten ja kaada sipuliseos kattilaan. Lisää kattilaan loput 8 dl vettä sekä kasvisliemikuutiot ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton hautua kannen alla vielä 15 minuuttia.
4. Valmista sillä aikaa krutongit. Kuori valkosipulinkynsi ja litistä se veitsen lappeella. Kuutioi ruisleivät. Mittaa öljy pienelle paistinpannulle, lisää valkosipuli ja kuumenna matalalla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää ruisleivät, nosta lämpöä ja paista, kunnes leipä rapeutuu. Tarjoa keitto ruisleipäkrutonkien kanssa.
Vinkki
- Voit käyttää myös banaanisalottisipulia tai korvata salottisipulit keltasipulilla. Sipulin viipalointi onnistuu myös keittiömandoliinilla tai monitoimikoneessa viipalointiterällä