Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

700 g
keltasipulia
300 g
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 rkl
sokeria
1 dl
vettä
3 oksaa
tuoretta timjamia
2 tl
(valkoviini)etikkaa
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Ruisleipäkrutongit
1
valkosipulin kynttä
2
ruisleipäviipaletta
2 tl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Sipulikeitto uunissa

Uunisipulikeiton sipulit paahdetaan makeiksi uunissa – sipulilajikkeita vaihtamalla löydät uusia makuelämyksiä. Rapeat ruisleipäkrutongit antavat uunispulikeitolle herkullisen rapean kruunun.

Uunisipulikeiton sipulit paahdetaan makeiksi uunissa – sipulilajikkeita vaihtamalla löydät uusia makuelämyksiä. Rapeat ruisleipäkrutongit antavat uunispulikeitolle herkullisen rapean kruunun.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
700 g
keltasipulia
300 g
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 rkl
sokeria
1 dl
vettä
3 oksaa
tuoretta timjamia
2 tl
(valkoviini)etikkaa
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Ruisleipäkrutongit
1
valkosipulin kynttä
2
ruisleipäviipaletta
2 tl
öljyä

Valmistusohje

1.
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori valkosipulinkynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Sekoita kulhossa sipuleiden joukkoon öljy ja sokeri. Kumoa seos öljyttyyn isoon uunivuokaan. Lisää 1 dl vettä ja peitä vuoka foliolla. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
2.
Nosta vuoka uunista, lisää hienonnettu timjami ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia 30 ilman foliota välillä sekoittaen, kunnes sipulit alkavat saada väriä.
3.
Ota vuoka uunista ja lisää etikka sekä 2 dl vettä. Sekoita pohjaa myöten ja kaada sipuliseos kattilaan. Lisää kattilaan loput 8 dl vettä sekä kasvisliemikuutiot ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton hautua kannen alla vielä 15 minuuttia.
4.
Valmista sillä aikaa krutongit. Kuori valkosipulinkynsi ja litistä se veitsen lappeella. Kuutioi ruisleivät. Mittaa öljy pienelle paistinpannulle, lisää valkosipuli ja kuumenna matalalla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää ruisleivät, nosta lämpöä ja paista, kunnes leipä rapeutuu. Tarjoa keitto ruisleipäkrutonkien kanssa.

Vinkki

  • Voit käyttää myös banaanisalottisipulia tai korvata salottisipulit keltasipulilla. Sipulin viipalointi onnistuu myös keittiömandoliinilla tai monitoimikoneessa viipalointiterällä
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä