M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Sipulikeitto uunissa

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Uunisipulikeiton sipulit paahdetaan makeiksi uunissa – sipulilajikkeita vaihtamalla löydät uusia makuelämyksiä. Rapeat ruisleipäkrutongit antavat uunispulikeitolle herkullisen rapean kruunun.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
700 g
keltasipulia
Sydänmerkki-tuote
300 g
salottisipulia
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulinkynttä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 rkl
sokeria
1 dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
3 oksaa
tuoretta timjamia
2 tl
(valkoviini)etikkaa
1 l
vettä
Sydänmerkki-tuote
2
kasvisliemikuutiota
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Ruisleipäkrutongit
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
2
ruisleipäviipaletta
Sydänmerkki-tuote
2 tl
öljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori valkosipulinkynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Sekoita kulhossa sipuleiden joukkoon öljy ja sokeri. Kumoa seos öljyttyyn isoon uunivuokaan. Lisää 1 dl vettä ja peitä vuoka foliolla. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
2. Nosta vuoka uunista, lisää hienonnettu timjami ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia 30 ilman foliota välillä sekoittaen, kunnes sipulit alkavat saada väriä.
3. Ota vuoka uunista ja lisää etikka sekä 2 dl vettä. Sekoita pohjaa myöten ja kaada sipuliseos kattilaan. Lisää kattilaan loput 8 dl vettä sekä kasvisliemikuutiot ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton hautua kannen alla vielä 15 minuuttia.
4. Valmista sillä aikaa krutongit. Kuori valkosipulinkynsi ja litistä se veitsen lappeella. Kuutioi ruisleivät. Mittaa öljy pienelle paistinpannulle, lisää valkosipuli ja kuumenna matalalla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää ruisleivät, nosta lämpöä ja paista, kunnes leipä rapeutuu. Tarjoa keitto ruisleipäkrutonkien kanssa.

Vinkki

  • Voit käyttää myös banaanisalottisipulia tai korvata salottisipulit keltasipulilla. Sipulin viipalointi onnistuu myös keittiömandoliinilla tai monitoimikoneessa viipalointiterällä

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g