G L K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kasvismureke

G L K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kasvismureke punajuuresta valmistettuna on ruokapöydän hehkuva houkutus. Helppo kasvismureke sopii juhlavaksi koristeltuna myös juhlapöytään.



Raaka-aineet

800 g
punajuurta
1 ½ dl
kvinoaa
5 dl
vettä
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
½ dl
ketsuppia
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
timjamia
2
munaa
Koristeeksi
2 pientä (100 g)
punajuurta
50 g
pähkinöitä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
2. Huuhtele kvinoa väljässä vedessä, jotta sen karvaus poistuu. Kaada huuhteluvesi pois. Kuumenna vesi (5 dl) kiehuvaksi ja lisää kvinoa ja punajuuriraaste. Keitä noin 10 minuuttia eli kunnes kvinoa on kypsää. Katso tarkka kypsennysaika pakkauksesta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoittele seosta välillä, niin jäähtyminen on nopeampaa.
3. Hienonna sipulit. Kuullota sipulislppua öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia eli kunnes ne pehmenevät.
4. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada leivinpaperilla vuorattuun metalliseen leipävuokaan. Jos käytät kartonkista kertakäyttövuokaa, leivinpaperia ei tarvita. Nosta vuoka leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
5. Kuori koristeeksi tulevat punajuuret. Viipaloi kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet mahdollisimman ohueksi kerrokseksi, mieluiten yksitellen, murekevuoan viereen leivinpaperille. Kypsennä mureketta ja kasvisviipaleita uunissa 150 asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes punajuuriviipaleet ovat kuivia ja saaneet hieman väriä. Ota lastut pois uunista. Jatka murekkeen kypsennystä 175 asteessa 30 minuuttia.
6. Anna murekkeen jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Kumoa tarjoiluvadille ja lämmitä halutessasi uudelleen. Koristele punajuurisipseillä ja pähkinöillä

Vinkki

  • Voit tehdä kasvismurekkeen myös muista juureksista, esimerkiksi porkkanasta tai palsternakasta tai niiden sekoituksesta.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita