Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

900 g
karviaisia
2 dl
vettä
1 pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
(1 tl
vaniljasokeria)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Karviaishillo

Keitä raikasta karviaishilloa puuron silmäksi tai kakun täytteeksi.

Keitä raikasta karviaishilloa puuron silmäksi tai kakun täytteeksi.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
900 g
karviaisia
2 dl
vettä
1 pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
(1 tl
vaniljasokeria)

Valmistusohje

1.
Huuhdo karviaiset ja poista halutessasi kannat saksilla.
2.
Laita marjat, vesi ja hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia eli kunnes marjat ovat pehmenneet. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella. Mausta valmis kuuma sose halutessasi vaniljasokerilla.
3.
Kuori pinnalle muodostunutta vaahtoa reikäkauhalla ja purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje heti kuumennetuilla kansilla. Jos pakastat hillon, anna sen jäähtyä ja jaa rasioihin.

Vinkki

  • Vaniljan makua saat myös keittämällä marjojen kanssa vaniljatankoa. Karviaishillon voi maustaa myös kanelilla, inkiväärillä, neilikalla tai kardemummalla.
  • 900g karviaisia on tilavuudeltaan n. 1,5 l
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g