selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Mustajuurikeitto
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mustajuurikeitto

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Helmenvaalea mustajuuri kätkeytyy nimensä mukaisesti mustan kuoren alle. Parsan tapaan käytettävä juures maistuu lisäkkeenä, mutta antaa juhlavan makunsa myös keittoon. Mustajuurikeitto on hienostunut aloitus juhlavammalle aterialle.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
mustajuuria
Sydänmerkki-tuote
450 g
jauhoisia perunoita
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
8-10 dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
1 prk (250 ml)
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
1 tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
Yrttiöljy
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
hienonnettua tuoretta kirveliä tai tilliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pese mustajuuret huolellisesti juuriharjalla ja kuori ne altaassa veden alla. Paloittele mustajuuret ja siirrä ne vesikulhoon odottamaan, jotta juuret eivät tummu. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulia, mustajuuria ja perunoita noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan 5 dl vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 10-12 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Ota halutessasi muutama mustajuuripala erikseen keiton koristelua varten.
3. Soseuta juurekset kattilassa sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kattilaan 3 desiä vettä, ruokakerma ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää vettä tarvittaessa 1-2 dl.
4. Sekoita öljy ja hienonnettu yrtti. Jaa keitto kulhoihin ja koristele annokset mustajuuripaloilla sekä yrttiöljyllä.

Vinkki

Muita herkullisia alkuruokakeittoja: parsakeitto, palsternakkashotti ja sienicappuccino

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
56 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
56 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g