Mallasleipä
Makean mallasleivän valmistus vie vähän aikaa, mutta maku palkitsee kärsivällisen leipurin. Mallasleipä kuuluu itseoikeutetusti pääsiäisen ja joulun ruokapöytään, mutta maistuu myös muulloin, kun kaipaat mausteista ja hieman makeaa, saaristolaisleivän tyyppistä herkkua.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 lpiimää
-
50 ghiivaa
-
2 tlsuolaa
-
1 tlfenkolia
-
3 dlkaljamaltaita
-
1 dlsiirappia
-
Sydänmerkki-tuote3 dlruisjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote3 dlleseitä
-
10 -12 dlhiivaleipäjauhoja
- Voiteluun
-
2 rklsiirappia
-
2 rklvettä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, murskatut fenkolin siemenet, maltaat, siirappi, ruisjauhot ja leseet. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen taikinaa samalla alustaen, kunnes saat pehmeän taikinan.
2. Vuoraa 2 metallista leipävuokaa leivinpaperilla. Jos käytät kartonkisia leipävuokia, leivinpapereita ei tarvita. Jaa taikina vuokiin ja anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
3. Sekoita voiteluainekset ja sivele pullasudilla leipien pinnalle. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla 1,5-2 h. Paistoaikaan vaikuttaa mm. paistovuoan materiaali. Voitele halutessasi leipiä paiston aikana kerran tai kahdesti siirappivedellä. Jos leipien pinta tummuu liikaa paiston aikana, laita niiden päälle leivinpaperia.
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g