Siemennäkkileipä
Rapea siemennäkkäri maistuu aamu-, ilta- tai välipalana. Kun valitset kaurahiutaleet gluteenittomina, leivonnainen sopii myös keliaakikolle.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 dl(glut.) kaurahiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkurpitsansiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlhassel- tai saksanpähkinöitä (rouhittuja)
-
1 dlkuivattuja puolukoita tai karpaloita
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpellavansiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote½ dlseesaminsiemeniä
-
½ dlhampunsiemeniä (rouhittuja)
-
¾ tlsuolaa
-
1 ½ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuoterypsiöljyä voiteluun
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää vesi ja sekoita.
2. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina lastan tai haarukan avulla noin 25x30 cm kokoiseksi levyksi. Vedä paperi pellille.
3. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa ja jaa levy veitsellä ruuduiksi, käännä ruudut ympäri ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Paista vielä 15 minuuttia.
Vinkki
- Kaurahiutaleiden ohella voit käyttää gluteenitonta kaurajauhoa (esim. Myllärin)
- Säilytä näkkärit tiiviissä rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
26 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
1 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
26 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
1 g