Lammaspata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
400 glampaan tai karitsan paistia
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote800 gjuureksia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
6 dlvettä
-
1liemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote2 dltäysjyväriisiä tai riisi-viljaseosta
-
1 tltimjamia tai rosmariinia
Valmistusohje
1. Suikaloi liha ja poista samalla tarvittaessa näkyvä rasva.
2. Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi juurekset.
3. Ruskista liha ja sipulit kevyesti öljyssä kattilassa. Lisää juuressuikaleet ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää kattilaan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
5. Laita uunivuoan pohjalle riisi ja yrtit. Kaada päälle liha-kasvisseos liemineen. Peitä kannella tai esim. piirakkavuoalla. Hauduta 175 asteisessa uunissa noin tunti eli kunnes liha on mureaa ja riisi on kypsynyt.
Vinkki
Voit kypsentää ruoan uunivuoan sijaan myös valurautapadassa tai vastaavassa.