K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kurpitsapiirakka

K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kurpitsapiirakka amerikan tapaan maistuu piparimausteille.



Raaka-aineet

Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
sokeria
75 g
rasiamargariinia
1
muna
Täyte
400 g
kurpitsaa
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
2
munaa
2 dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
ripaus
suolaa
2 rkl
maissitärkkelystä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva ja nypi ryynimäiseksi. Lisää muna ja sekoita. Painele taikina pyöreään, halkaisijaltaan 24-27 cm vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Pilko kurpitsa ja keitä pehmeäksi vähässä vedessä (n. 10 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta kurpitsapalat esimerkiksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
3. Lisää muut täytteen ainekset kurpitsasoseeseen ja kaada seos pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Pääraaka-aine
Teema
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g