Hedelmä-pähkinäraakakakku
Maidoton ja gluteeniton pähkinäinen raakakakku sopii kaikille ja on siksi erinomainen tarjottava juhlapöydässä. Vaikka energiaa onkin, raakakakuksi tämä on terveellinen tapaus: rasvan laatu on hyvä.
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlhasselpähkinöitä tai manteleita
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkurpitsansiemeniä
-
100 gpehmeitä kivettömiä taateleita
-
1 rklvettä
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote400 gcashewpähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote200 gmansikoita
-
2 rkljuoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunan mehua
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuote200 gpersimonia tai verkkomelonia
-
Sydänmerkki-tuote2kiiviä
-
Sydänmerkki-tuote100 gviinirypäleitä tai tummia luumuja
-
Sydänmerkki-tuotesitruunamelissan lehtiä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneella tai tehosekoittimessa massaksi. Lisää hiukan vettä, jos ei muuten tule tasaista. Käytä kakkuvuokaa (halkaisija 22 cm), jossa on irrotettava reuna. Vuoraa vuoka muovikelmulla. Taputtele pohjaseos huolellisesti vuoan pohjalle.
2. Jauha liotetut pähkinät monitoimikoneella, lisää mansikat, hunaja ja sitruunamehu ja sekoita hyvin.
3. Levitä pohjataikinan päälle täyte. Peitä kelmulla ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi.
4. Kun kakku on hieman kovettunut, irrota vuoan reuna, nosta kakku muovikelmun avulla tarjoiluvadille, tasoita reunat ja koristele hedelmäviipaleilla.
Makeat leivonnaiset
Täytekakut ja leivokset
Marjat ja hedelmät
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.2 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.2 g