selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Donitsit
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Donitsit

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Donitsit, kaikkien suosikkiherkku! Kotona itsetehdyissä donitseissa monta arveluttaa öljyn kiehauttaminen, mutta tiesitkö, että donitsit voi paistaa myös unissa ja vältyt ikävältä rasvankäryltä. Sitruunaa, vaniljaa, suklaata, lakritsia, marjoja – donitsitaikinaa ja kuorrutuksia voi varioida loputtomiin omien mieltymysten mukaan. Nappaa tästä resepti värikkääseen ja näyttävään juhlatarjoiluun!



Raaka-aineet

Taikina
Sydänmerkki-tuote
1 dl
jogurttia
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä tai pullomargariinia
1
kananmuna
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Voiteluun
Sydänmerkki-tuote
1 tl
öljyä tai pullomargariinia
Marjainen kuorrutus
1 dl
tomusokeria
Sydänmerkki-tuote
½ dl
kotimaisia vadelmia tai mustikoita
2 rkl
nonparelleja
Vaniljakuorrutus
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
maitoa
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
pullomargariinia
1 rkl
vaaleaa siirappia
2-3 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
nonparelleja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita taikinan nestemäiset ainekset ja lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Yhdistä nopeasti.
2. Laita taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja pursota kevyesti rasvatulle donitsipellille, noin ¾ kolojen korkeudesta. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
3. Kuorruta jäähtyneet donitsit haluamallasi tavalla tai kuorrutusten sekoituksella.

Marjakuorrutus: soseuta marjat ja siivilöi siemenet. Sekoita sose tomusokeriin. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää tilkka vettä tai maitoa. Ripottele päälle haluamasi nonparellit pian kuorruttamisen jälkeen.

Vaniljakuorrutus: kiehauta maito, rasva ja siirappi. Lisää tomusokeria vähitellen, jotta saat sopivan paksun kuorrutuksen. Mausta vaniljasokerilla. Kasta donitsit kuorrutukseen tai levitä sitä kaatamalla ohuena nauhana. Ripottele päälle haluamasi nonparellit pian kuorruttamisen jälkeen

Vinkki

  • jogurtin sijaan voit käyttää piimää, kermaviiliä, kerma-rahkaa tai muuta vastaavaa maitotuotetta
  • taikinaa voi varioida loputtomiin: mausta sitä ½ tl:lla kardemummaa tai ripauksella muskottipähkinää. Myös sitruunankuori sopii maustamiseen.
  • Marjasoseita saat nopeasti vauvanruokapurkeista, mutta niiden väri ja maku ei ole niin vahva kuin itse tehdyissä marjasoseissa
  • Marjasoseen siivilään jääneen seoksella voit maustaa jogurttia, vispipuuroa tai marjakiisseliä
  • Voit kuorruttaa donitsit myös kanelisokerilla: sulata rasvaa 2 rkl ja sivele sitä pullasudilla donitsien pintaan. Kieritä heti kaneli-sokeriseoksessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
330 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
330 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g