Kukkakaali-perunacurry
Itämaisesti maustettu curry on arjen pikaruokaa. Curry sopii monelle eri maulle, sillä mausteisuutta saa helposti lisättyä tai vähennettyä vaikuttamalla käytetyn curryn ja muiden mausteiden määrään.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote6perunaa
-
Sydänmerkki-tuote600 gkukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
2 rklvoimakasta currya
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 dlpunaisia linssejä
-
5 dlvettä
-
2 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua pippurisekoitusta
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
Sydänmerkki-tuote50 gpinaattia
-
2 rkltomaattipyreetä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Pilko kuoritut perunat, kukkakaali ja sipulit.
2. Kuullota sipulit ja curry öljyssä.
3. Lisää vesi, suola, pippuri, linssit ja perunat ja kypsennä noin 10 minuuttia.
4. Lisää kukkakaali ja ruokakerma.
5. Kun perunat ovat kypsiä, lisää pinaatti ja tomaattipyree. Kiehauta.
Vinkki
Pyöristä makua halutessasi 1 tl:lla hunajaa tai sokeria. Tarjoa pataa vihreän salaatin ja leivän (esimerkiksi rieskan) kanssa. Myös yrteillä maustettu jogurtti sopii curryn kyytipojaksi.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g