Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kalapuikot silakasta

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Itsetehdyt kalapuikot wasabikastikkeella on herkullinen pikaruoka arkeen. Kysy kalatiskiltä valmiiksi nahattomia fileitä, niin ruuanvalmistus sujuu entistä sukkelammin.



Raaka-aineet

Kalapuikot
600 g
silakkafileetä
2 dl
ruiskorppujauhoa
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
tuoretta korianteria
1
kananmuna
paistamiseen
½ dl
öljyä tai juoksevaa margariinia
Wasabidippi
2 dl
kreikkalaista jogurttia
2 tl
wasabia
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla wasabidippi. Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
2. Poista nahka silakkafileistä. Samalla file puolittuu pituussuunnassa sopivaksi suupalaksi.
3. Sekoita korppujauhon joukkoon mausteet ja tuore silputtu korianteri.
4. Vatkaa kananmunan rakenne rikki laakealla lautasella. Kierittele kalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa.
5. Paista kalapalat pannulla rasvassa kullanruskeiksi. Silakka paistuu nopeasti, noin 1 minuutin paistoaika/puoli riittää.

Vinkki


Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.9 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.9 g