G
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Juustoinen poropata

G
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tämä ruoka on täynnä pohjoisen makuja: poroa ja leipäjuustoa



Raaka-aineet

240 g
poronkäristyslihaa
1
sipuli
2 rkl
pullomargariinia tai öljyä
4 dl
vettä
100 g
tuorejuustoa
100 g
leipäjuustoa
1
punainen paprika
1 dl
hillosipuleita
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
timjamia tai persiljaa silputtuna
Suuruste
1 dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Nosta poronkäristysliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Hienonna sipuli.
2. Ruskista lihat ja sipuli rasvassa. Lisää vesi (4 dl) ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
3. Lisää tuorejuusto, kuutioitu leipäjuusto, suikaloitu paprika ja hillosipulit ja hauduttele muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
4. Sekoita suurusteen vesi ja maissitärkkelys. Kaada ohuena nauhana padan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä vielä muutaman minuutin ajan.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g