M Maidoton
Mu Munaton

Jauheliha-kasvissosevuoka

M Maidoton
Mu Munaton

Klassinen liha-perunasoselaatikko saa tässä reseptissä lisämakua tomaatista, kidneypavuista sekä juureksista.



Raaka-aineet

Kasvissose
Sydänmerkki-tuote
700 g
jauhoista perunaa
Sydänmerkki-tuote
500 g
juureksia (esim. juuriselleriä, porkkanaa ja palsternakkaa)
(vettä keittämiseen)
Sydänmerkki-tuote
3 dl
maitoa tai kasvijuomaa
Sydänmerkki-tuote
2 tl
margariinia
½ tl
suolaa
Jauhelihaseos
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
400 g
jauhelihaa
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
2
lehtiselleriä vartta
1 tlk (230 g)
kypsiä kidneypapuja
500 g
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
70 g
tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä kasvikset kypsäksi vedessä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla.
3. Lisää pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.
4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja soseuta kypsät kasvikset. Lisää maitoa, jotta saat pehmeän soseen. Mausta sose rasvalla ja suolalla.
5. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle peruna-juuressose.
6. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g