Jauheliha-kasvissosevuoka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
- Kasvissose
-
Sydänmerkki-tuote700 gjauhoista perunaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gjuureksia (esim. juuriselleriä, porkkanaa ja palsternakkaa)
-
(vettä keittämiseen)
-
Sydänmerkki-tuote3 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
Sydänmerkki-tuote2 tlmargariinia
-
½ tlsuolaa
- Jauhelihaseos
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2lehtiselleriä vartta
-
1 tlk (230 g)kypsiä kidneypapuja
-
500 gtomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
-
70 gtomaattipyreetä
-
1 tltimjamia
-
1 tljauhettua maustepippuria
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä kasvikset kypsäksi vedessä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla.
3. Lisää pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.
4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja soseuta kypsät kasvikset. Lisää maitoa, jotta saat pehmeän soseen. Mausta sose rasvalla ja suolalla.
5. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle peruna-juuressose.
6. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.