G L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tomaattinen lihapata

G L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tomaattinen lihapata valmistuu vähällä vaivalla, uunissa haudutellen. Kypsennysaikana ehtii vaikka pienelle happihyppelylle.



Raaka-aineet

400 g
juureksia (esim. porkkana, palsternakka, selleri)
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
paprika
(chiliä)
400 g
naudan paistia
1
laakerinlehti
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
timjamia
1 rkl
sokeria
400 g
tomaattimurskaa
1 ½ dl
vettä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Viipaloi kuoritut juurekset, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja halutessasi myös chiliä.
2. Laita kaikki ainekset (kannelliseen) uunivuokaan. Sekoita kevyesti, jotta maut tasaantuvat.
3. Kypsennä kannella tai foliolla peitettynä175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Vinkki

Jos et jaksa kuoria tuoreita juureksia, nappaa pakastealtaasta pari pussia keittojuureksia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g