G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Espanjalainen tortilla kikhernejauhoista

G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tässä espanjalainen tortilla eli perunamunakas tehdään tällä kertaa ilman munaa: sen korvaa kikhernejauho.



Raaka-aineet

200 g
perunaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
½
punainen chili
2 rkl
öljyä
1
suippopaprika
3 dl
kikhernejauhoa
¾ tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
kurkumaa
½ tl
korianteria
½ tl
juustokuminaa
2 dl
Manchego-juustoa
2 dl
kivennäisvettä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko perunat, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi chili.
2. Kypsennä perunat ja sipuli öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Viipaloi paprika, valkosipuli ja chili joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää chili-valkosipuliseos, juustoraaste sekä lopuksi kivennäisvesi. Sekoita ja anna taikinan turvota 5 minuuttia.
4. Kaada taikina perunoiden ja sipulien päälle pannuun. Levitä taikina tasaiseksi ja kypsennä miedolla lämmöllä liedellä.
5. Kun taikina on hyytynyt, irroita tortilla reunoilta lastan avulla ja liuúta se leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Kumoa pannu päälle, tartu leikkuulautaan ja pannuun ja käännä ympäri. Kypsennä vielä toinen puoli miedolla lämmöllä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g