Jauheliha-sienikastike
Saat jauhelihakastikkeeseen metsäistä makua sienistä. Jos sienionni ei ole myötä, kaupan viljellyt sienet sopivat yhtälailla.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuoreita tai pakastettuja sieniä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
3 rklvehnäjauhoja
-
6 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2 rklsoijakastiketta
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippua
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Puhdista mullat ja muut roskat sienistä pullasudilla. Pilko sienet ja sipulit. Kuullota kasviksia ja öljyä kevyesti paistinpannussa tai kasarissa. Lisää liha ja ruskista.
2. Ripottele pannuun vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi, ruokakerma soijakastike ja mausteet ja hauduta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Mausta lopuksi kirvelillä.
Vinkki
- Jos sienionni ei ole myötä, käytä kaupan viljeltyjä sieniä. Ruokakerman tilalle sopii 100 g tuorejuustoa
- Kirveli on oivallinen sieniruokien mauste. Lisää sitä halutessasi 1 rkl kuivattuna tai ½ dl tuoreena silppuna.
Pääruoat
Kastikkeet ja padat
Pastat ja risotot
Jauheliha
Lasten suosikit
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g