selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Vietnamilaiset kesärullat
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vietnamilaiset kesärullat

L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vietnamilaiset klassikot, riisipaperiin käärityt rullat ovat raikasta kesäruokaa parhaimmillaan. Kesärullat ovat ihanan kevyt vaihtoehto kevätkääryleille, ja sisältävät usein mereneläviä ja erilaisia kasviksia. Voit tehdä rullien kokoamisesta myös aktivoivan ohjelmanumeron: varaa kypsät ainekset pöytään ja jokainen voi koota omat rullansa makunsa mukaan.



Raaka-aineet

20 kpl
riisipaperiarkkeja (esim. Blue Dragon)
Lihatäyte
Sydänmerkki-tuote
400 g
maustamattomia broilerin filepihvejä tai suikaleita
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kala tai katkaraputäyte
200 g
katkarapuja TAI
Sydänmerkki-tuote
400 g
lohifileetä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
n. 125 g
vermisellejä (riisinuudeli)
Sydänmerkki-tuote
2
avokadoa
Sydänmerkki-tuote
2
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
100 g
kurkkua
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
jääsalaattia
Sydänmerkki-tuote
2 dl
sinimailasen ituja
Sydänmerkki-tuote
½ ruukkua
tuoretta korianteria
Sydänmerkki-tuote
pari oksaa
tuoretta minttua
Kastike
1
valkosipulin kynsi
4 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
Sydänmerkki-tuote
4 rkl
limetin mehua
2 rkl
vettä
1-2 tl
valko- tai riisiviinietikkaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Tee liha tai kalatäyte: Kypsennä (pilkottu) broileri öljytikassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä samoin myös kala. Anna jäähtyä. Katkaravuille riittää esikäsittelyksi sulatus ja valutus.
2. Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
3. Pilko täytteen porkkanat, avokado ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Jos haluat, voit pehmentää porkkanatikkuja mikrossa. Revi salaattia pienemmäksi ja hienonna yrtit. Pilko täytteen lihaa tai kalaa tarvittaessa pieniksi suupaloiksi.
4. Ota lautaselle lämmintä vettä ja kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan pyöräyttäen veteen, kunnes se pehmenee. Nosta arkki työlaudalle ja lisää kaikkia täytteen aineksia keoksi. Kääri rullaksi ja laita lautaselle. Täytä samoin muut arkit ja laita rullat jääkaappiin tarjoiluhetkeä odottamaan.
5. Hienonna kastikkeen valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset. Kaada jokaiselle ruokailijalle pieni kippo kastiketta rullien kastamista varten.

Vinkki

Tästä annoksesta nauttii 4 - 5 ruokailijaa: rullia kannattaa varata 3-4 ruokailijaa kohden.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g