Kasvisletut
Juureksilla ja herneillä väritetyt kasvisletut ovat paitsi houkuttelevan värisiä, myös tavallisia ohukaisia maukkaampia ja mehevämpiä.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote5 dlkasvipohjaista juomaa (esim. kaura- tai soijajuomaa)
-
2 ½ dlvehnäjauhoja
-
½ dlhärkäpapu- tai kikhernejauhoja
-
Sydänmerkki-tuote120 gpunajuurta
-
Sydänmerkki-tuote100 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlherneitä (esim. pakaste)
-
2kananmunaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua valko- tai mustapippuria
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai pullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita kasvijuoma ja jauhot ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Kuori sillä välin juurekset, raasta hienolla terällä eri astioihin. Hienonna tai soseuta myös herneet.
3. LIsää maitoseokseen munat ja mausteet. Jaa taikinasta kolmannes (noin 2 dl) punajuuriraasteeseen, kolmannes porkkanaraasteeseen ja loput hernesilpun joukkoon.
4. Paista taikinat letuiksi ohukaispannulla rasvatilkassa.
Vinkki
- mehevät vihertävät letut syntyvät myös kesäkurpitsasta: raasta taikinaan noin 200 g kesäkurpitsaa ja mausta parilla ruokalusikallisella pestoa. Pestosta tulee mukavasti suolaista makua, joten suolan voit jättää reseptistä pois.
- kasvipohjaisten juomien sijaan voit käyttää tavallista maitoa
- jos haluat letuista pehmeämpiä, kuumenna juuresraasteita pari minuuttia mikrossa. Anna raasteiden jäähtyä hetki ennen muiden aineiden lisäämistä.
Pääruoat
Pihvit ja pyörykät
Välipalat ja jälkiruoat
Letut ja pannarit
Kasvikset
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g