L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Thaimaalainen nuudeli-possusalaatti

L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Salaatin tuoreet yrtit ja kalakastike antavat aasialaista makua nuudelille ja possulle. Helpon ja nopeasti valmistuvan nuudelisalaatin ohjeen on suunnitellut Hannele Hyvärinen Kokit ja Potit -blogista.



Raaka-aineet

Salaattipohja
1 ruukku
jääsalaattia
½
kurkku
2
porkkanaa
2
kevätsipulin vartta
1 dl
tuoretta korianteria
1 dl
tuoretta minttua
50 g
lasinuudelia
1 dl
cashewpähkinöitä
Porsas
1 rkl
rypsiöljyä
250 g
HK Rypsiporsas Fileesuikaleita
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
nam pla -kalakastiketta
1 ½ rkl
limen mehua
1
limen kuori
1
tuore chili (mieto)
1
sitruunaruohon varsi
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit. Laita kurkut, porkkanat, sipulit ja yrtit salaatin päälle. Osan kurkunpaloista, porkkanasuikaleista ja yrteistä voi säästää koristeeksi.
2. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi nuudeleista, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Sekoita nuudelit salaattipohjaan.
3. Leikkaa possun fileesuikaleet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese lime kuumalla vedellä ja raasta kuori. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
4. Laita paistinpannulle rypsiöljy ja valkosipulisilppu. Kuumenna ja lisää lihakuutiot. Paista kypsäksi. Ota pannu pois liedeltä. Purista limen mehua lihojen joukkoon. Lisää myös kalakastike. Sekoita. Lisää raastettu limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
5. Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.

Vinkki

Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit
Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit
Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g