Spelttiskonssit
Skonssit eli teeleivät tarjotaan aina vastaleivottuina, jolloin ne ovat herkullisia jopa ilman lisäkkeitä.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 dltäysjyväspelttijauhoja
-
1 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ tlleivinjauhetta
-
¼ tlsuolaa
-
1 rklsokeria
-
Sydänmerkki-tuote50 grasiamargariinia
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermaviiliä
- Voiteluun
-
Sydänmerkki-tuote2 rklmaitoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään kuivat aineet, nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kermaviili, älä vaivaa.
2. Pyörittele reilusti jauhotetulla pöydällä taikinasta pötkö ja leikkaa se 12:en palaan.
3. Nosta leivonnaiset lastalla leivinpaperin päälle pellille, litistä hiukan, voitele maidolla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä.
Vinkki
- Tarjoa tuoreina hillon tai tuorejuuston kanssa.
- Voit maustaa taikinaa noin ½ dl:lla pilkottuja, kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja. Silloin ei tarvita hilloa lisäkkeeksi.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.9 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.9 g