Rapeat broilerpihvit
Myslillä tai muroilla päällystetyt broilerpihvit valmistuvat nopeasti ja katoavat vielä nopeammin ruokailijoiden vatsaan. Mausteinen kastike antaa hienon miedonmakuiselle lihalle.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gmaustamattomia broilerin fileitä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä tai piimää
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmysliä tai muroja
-
2 tlrosmariinia tai rakuunaa
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlmustapippuria
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermaviiliä
-
Sydänmerkki-tuote½ dlmajoneesia
-
2 tlchilitahnaa
-
1 tlsokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Tee ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa pihvien valmistamisen ajan.
2. Mittaa öljy tai piimä lautaselle. Kaada mysli tai kevyesti murskatut murot toiselle lautaselle.
3. Halkaise filepihvit pitkittäissuunnassa kahteen tai kolmeen osaan. Sivele fileet öljytyllä pullasudilla kevyesti molemmin puolin. Ripottele mausteet tasaisesti lihapaloille. Kieritä pihvit lopuksi mysli- tai muromurskassa ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Paista pihvejä n. 20 minuuttia 175 asteessa.
Vinkki
- Valitse mysli tai muro makusi mukaan. Parhaiten ruokaan sopivat viljaisat ja pähkinäiset myslit, jotka eivät ole kovin makeita.
- piimä antaa broilerille hieman happaman maun
- Tarjoa pihvien lisukkeena esimerkiksi uunijuureksia tai pinaattiriisiä sekä raikasta salaattia.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.7 g