L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Spelttirieskat

L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Speltti ja siemenet tuovat makua ja rouheisuutta rieskoihin. Taputtele lämpimäisiksi vaikka lasten kanssa.



Raaka-aineet

5 dl
vettä
50 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
kauraleseitä
1 dl
vehnäleseitä
1 dl
vehnänalkioita
1 dl
hasselpähkinärouhetta
3 rkl
pellavansiemeniä
5 dl
spelttijauhoja
3 dl
hiivaleipäjauhoja
½ dl
öljyä tai pullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi.
2. Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
3. Muotoile kohonneesta taikinasta tanko ja leikkaa siitä n. 20 samankokoista palasta. Muotoile palat pulliksi ja litistä ne kämmenellä litteiksi. Kohota noin 10 minuuttia.
4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa n.12-15 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
151 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki/ Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/ Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/ Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
151 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g