Omenaohukaiset
Nämä letut kätkevät sisään omenayllätyksen. Voit tehdä ohjeesta myös pannukakun.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
1 ½ dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dlohrajauhoja
-
1muna
-
2 rklsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote3omenaa
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita taikinan ainekset omenoita lukuun ottamatta ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
2. Poista omenoista siemenkota ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
3. Kaada taikinaa rasvatun lettupannun koloihin. Lisää jokaiselle letulle omenaviipale ja käännä letut kun ne ovat hyytyneet.
Vinkki
- Ohjeesta tulee noin 40 pikkulettua
- Taikinasta voi paistaa myös pannukakun: Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle, lado päälle omenan viipaleita ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
Välipalat ja jälkiruoat
Letut ja pannarit
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g