selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Sydänmerkki | Mustikka-juustokakku
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mustikka-juustokakku

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perinteisen suomalaisen juhlapöydän kruunaa kesällä mustikka-juustokakku, jolle sitruuna antaa pirteän makuvivahteen. Reseptin mustikka-juustokakun salaisuus piilee herkullisessa itsetehdyssä murotaikinapohjassa ja mustikkahillossa. Koristele lopuksi kakku mustikoilla ja syötävillä kukilla tai mintunlehdillä, ja näyttävä jälkiruoka on valmis!



Raaka-aineet

Pohja
Sydänmerkki-tuote
150 g
näkkileipää
1½ tl
kanelia
1½ rkl
tomusokeria
Sydänmerkki-tuote
75 g
pullomargariinia
Täyte
Sydänmerkki-tuote
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
Sydänmerkki-tuote
1 prk (250g)
maitorahkaa
1
kananmuna
1½ dl
sokeria
3 tl
vaniljasokerisa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
sitruunankuorta
Mustikka-sitruunahillo
Sydänmerkki-tuote
½ l
mustikoita
Sydänmerkki-tuote
½ dl
sitruunamehua
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
sitruunankuorta
2 dl
hillosokeria
Koristeluun
Sydänmerkki-tuote
2 dl
pensasmustikoita
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Murskaa leivät/korput tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä ja mausta kanelilla ja sokerilla. Lisää juokseva rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4. Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele pensasmustikoilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g