Munakoisotahna
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 gmunakoisoa
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
-
½ dltahinia
-
Sydänmerkki-tuote2 rkloliiviöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
1 tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tljauhettua kuminaa
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote2 rkloliiviöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1 oksatuoretta persiljaa
-
1 tlkorianterin siemeniä
Valmistusohje
1. Puolita huuhdellut munakoisot ja aseta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisen ohella munakoisojen kuoren on tarkoitus mustua, jotta tahna saa hieman savuisen maun. Anna munakoisojen jäähtyä ja kaavi pehmeä sisus lusikalla kulhoon.
2. Purista sitruunan mehu ja lisää kulhoon, samoin muut ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada tahna tarjoiluastiaan ja laita pinnalle oliiviöljyä, persiljasilppua ja korianterin siemeniä.
Vinkki
- Kokkaa myös hummusta ja muita ihania tahnoja