Lämmin salaatti
Jos kaipaat vaihtelua pääruoan lisukkeeksi, kokeile tutun perunan ja riisin sijasta lämmintä salaattia. Kovat juurekset pehmenevät mukavan purtaviksi paistinpannussa.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3 dl (n. 25 g)lehtikaalia
-
Sydänmerkki-tuote1porkkana
-
Sydänmerkki-tuote½sipuli
-
Sydänmerkki-tuote50 gkesäkurpitsaa
-
3kuivattua viikunaa tai taatelia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklcashewpähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsaksanpähkinöitä
-
2 rklsitruunamehua
-
2 tljuoksevaa hunajaa
-
¼ tlsuolaa
-
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Leikkaa lehitkaalista pois kuivat tyvet ja lehtiruodit ja pilko pieneksi silpuksi. Kuori ja suikaloi porkkana, pilko sipuli sekä kuutioi kesäkurpitsa. Pilko taatelit tai viikunat.
2. Kuullota sipuli öljyssä pannulla, lisää lehtikaali, porkkanat, kesäkupitsat ja kypsennä sekoitellen. Lisää hedelmät.
3. Mausta sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
Vinkki
- Jos haluat tuhdimman ruuan, paista lämpimän salaatin seuraksi kalafilee tai broileripihvi.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
117 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
117 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g