L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kana-yassa

L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vietetään afrikkalainen ilta kana-yassaa maistellen! Länsi-Afrikassa ruokaa tehdään iso annos. Koko perhe syö samalta vadilta, pyöritellen riisistä, lihasta ja kasviksista sopivia suupaloja.



Raaka-aineet

Marinadi
800 g
broilerin koipi- ja rintapaloja (luullisia)
½ tl
suolaa
4
sipulia
2–3
valkosipulinkynttä
½ dl
öljyä
1
chili
1 dl
sitruunamehua
1–2 rkl
(omenaviini)etikkaa
2–3
laakerinlehteä
1–2 rkl
(dijon)sinappia
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
rouhittua mustapippuria
(cayennenpippuria maun mukaan)
Lisäksi
4
porkkanaa
4
jauhoista perunaa (punainen pussi)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Poista broilerinpaloista halutessasi nahka, jotta mausteet imeytyvät paremmin. laita lihapalat uunivuokaan. Mausta liha suolalla. Kuori ja lohko sipulit ja sekoita öljy ja muut marinadin ainekset. Kaada maustekastike broilerille ja anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa
2. Lisää vuokaan porkkana- ja perunapalat ja hauduta kypsäksi 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Voit halutessasi hauduttaa ruuan myös liedellä miedolla lämmöllä. Kypsennysaika on tällöin puolisen tuntia

Vinkki

Tarjoa ruoka täysjyväriisin tai riisiseoksen kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g