Kalatacot
Alusta loppuun itsetehdyt kalatacot eivät ole arjen pikaruokaa, mutta maku palkitsee vaivan. Savupaprika ja punakaalisalaatti tuovat luonnetta muutoin miedonmakuiseen kokonaisuuteen.
Raaka-aineet
- Tortillat
-
1 ¼ dldurumvehnäjauhoja
-
¾ dlmaissijauhoja
-
ripaussuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¾ rklöljyä
-
¾ dlvettä
- Kalatäyte
-
500 gvaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
-
½ dlvehnäjauhoja
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
1 mmjauhettua valkopippuria
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
- Punakaalisalaatti
-
Sydänmerkki-tuote100 gpunakaalta
-
Sydänmerkki-tuote1omena
-
Sydänmerkki-tuote1salottisipuli
-
Sydänmerkki-tuote½chili
-
Sydänmerkki-tuote1 rkllimen mehua
-
1 rkletikkaa
-
1 rklöljyä
-
½ tlsokeria
-
1 mmsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta korianteria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1 dlluonnonjogurttia tai kermaviiliä
-
Sydänmerkki-tuote1avokado
-
1salottisipuli
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita tortilloiden ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
2. Kalatäyte: Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 10 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa.
3. Punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
4. Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja.
5. Paista lopuksi kalat öljyssä paistinpannussa kauniiin ruskeiksi.
6. Suikaloi täytteeksi tuleva avokado ja sipuli. Kokoa tortillat laittamalla letun päälle punakaalisalaattia sekä 2 kalapalaa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.
Vinkki
Avokadon sijaan täytteeseen sopii myös guacamole.
Pääruoat
Pihvit ja pyörykät
Välipalat ja jälkiruoat
Täytetyt leivät
Kala ja äyriäiset
Kasvikset
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g