Ainekset
-
900 gkukkakaalia (esim. pakaste)
-
500 gkesäkurpitsaa
-
1sipuli
-
8 dlvettä
-
250gsulatejuustoa (esim. viherpippurin makuista)
-
1-1½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2. Lisää sulatejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Juustoinen kukkakaalikeitto
Kukkakaali ja kesäkurpitsa saavat makua ja samettista pehmeyttä sulatejuustosta. Keitto on helppo ottaa mukaan termarissa, kupponen kuumaa kasviskeittoa lämmittää mukavasti esimerkiksi retkellä.
Kukkakaali ja kesäkurpitsa saavat makua ja samettista pehmeyttä sulatejuustosta. Keitto on helppo ottaa mukaan termarissa, kupponen kuumaa kasviskeittoa lämmittää mukavasti esimerkiksi retkellä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
900 gkukkakaalia (esim. pakaste)
-
500 gkesäkurpitsaa
-
1sipuli
-
8 dlvettä
-
250gsulatejuustoa (esim. viherpippurin makuista)
-
1-1½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2. Lisää sulatejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Valmistusohje
1.
Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2.
Lisää sulatejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g