Juustoinen kukkakaalikeitto
Kukkakaali ja kesäkurpitsa saavat makua ja samettista pehmeyttä sulatejuustosta. Keitto on helppo ottaa mukaan termarissa, kupponen kuumaa kasviskeittoa lämmittää mukavasti esimerkiksi retkellä.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote900 gkukkakaalia (esim. pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote500 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
8 dlvettä
-
250gsulatejuustoa (esim. viherpippurin makuista)
-
1-1½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2. Lisää sulatejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Pääruoat
Keitot
Kasvikset
Maitotuotteet
Lasten suosikit
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g