Aamiaiset ja välipalat

Panosta hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti

Sydänmerkki-aterian konsepti on nimensä mukaisesti tarkoitettu terveellisen lounasruuan, ateriakokonaisuuden merkitsemiseen. Sen lisäksi Sydänmerkkiä voidaan hyödyntää päivän muilla aterioilla, osoittamaan yksittäisiä terveellisempiä vaihtoehtoja esimerkiksi:

  • Kokoustarjoiluissa
  • Aamiaisella
  • Välipalamyynnissä

Tarjonta

Tarjottavat voivat olla

KATSO TUOTEKRITEERIT


Miten kertoa hyvistä valinnoista?

  • Olennaista on tehdä merkinnät selkeästi niin, ettei kuluttajaa johdeta harhaan. Merkinnän voi tehdä yhdellä tai useammalla tavalla.
  • Sydänmerkki-vaihtoehdot merkitään vaikkapa linjastoon, hinnastoon, vitriiniin tai nimikylttiin Sydänmerkki-logolla. Esimerkiksi hotellin aamiaisbuffetissa terveellisempi levite voidaan merkitä nimikylttiin: margariinin nimi + Sydänmerkki-logo.
  • Logoa voidaan käyttää sähköisenä, ja halutessa tarroja tai muita aineistoja voi tilata Sydänkaupasta.
  • Suositus: asiakkaille kannattaa selittää muutamalla sanalla, mitä Sydänmerkki tarkoittaa. Tiedottamiseen sopii myös esimerkiksi Seuraa Sydäntä -info.

APUA VIESTINTÄÄN

Miten merkinnän voi aloittaa?

  • Teollisuuden valmistama elintarvike ja kasvikset: merkinnät voi aloittaa kun itselle sopii. Asiasta ei tarvitse ilmoittaa Sydänliittoon.
  • Itse valmistettava tuote: tuotteelle tulee hakea Sydänmerkin käyttöoikeutta. Käyttöoikeutta haetaan extranetissa, Tuotteet-välilehdellä. Tuotehakemuksia käsitellään kerran kuussa, kuun puolivälissä (heinäkuuta lukuun ottamatta).
  • Jos Sydänmerkkiä ei halua hakea itse valmistamalle välipalatuotteelle tai vastaavalle, sitä ei voi merkitä Sydänmerkillä, vaikka kriteerit täyttyisivät.

    SYDÄNMERKIN HAKEMINEN


    Mitä maksaa?

    • Teollisuuden valmistama elintarvike tai kasvikset: ei maksa mitään. Kuluja saattaa tulla merkintämateriaaleista.
    • Itse valmistettava tuote: Sydänmerkin käytöstä peritään käyttöoikeusmaksu. Maksun suuruus ammattikeittiöille on 200 €/tuote/kalenterivuosi.

    LISÄÄ KÄYTTÖOIKEUSMAKSUISTA