Yrttilevite
Jos haluat vaihtelua leivän päälle, testaa itsetehtyä yrttistä levitettä. Kun reseptissä on kolmannes öljyä, vettä ja voita, ei rasvan laatukaan ole hassumpi.
Raaka-aineet
-
100 gvoita
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
1 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 dltuoretta persilja- ja ruohosipulisilppua
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää öljy ja sitten vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta hienonnetuilla yrteillä.
2. Pidä levitettä jääkaapissa noin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.
Vinkki
- Yrttien sijaan voit maustaa levitteen murskatulla valkosipulilla, sitruunankuorella tai chilillä.
- maustetulla öljyllä tuovat saat levitteeseen uutta vivahdetta
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
490 kcal
Rasvaa
55 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
18.5 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
490 kcal
Rasvaa
55 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
18.5 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.5 g