Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Pohja
50 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
ruisjauhoja
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
3-4 rkl
vettä
Täyte
600 g
punajuurta
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
öljyä tai pullomargariinia
2 dl
vettä
2 dl (100g)
juustoraastetta (rasvaa max 17%)
1 ½ tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max 15%)
2
munaa
1 rkl
perunajauhoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
144 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Punajuuripiirakka

Hehkuva punajuuripiiras on herkullinen yhdistelmä ruista, makeaa punajuurta ja aromikasta juustoa.

Hehkuva punajuuripiiras on herkullinen yhdistelmä ruista, makeaa punajuurta ja aromikasta juustoa.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
50 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
ruisjauhoja
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
3-4 rkl
vettä
Täyte
600 g
punajuurta
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
öljyä tai pullomargariinia
2 dl
vettä
2 dl (100g)
juustoraastetta (rasvaa max 17%)
1 ½ tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max 15%)
2
munaa
1 rkl
perunajauhoja

Valmistusohje

1.
Laita ensin täytteen juurekset hautumaan. Kuori ja raasta punajuuret, hienonna sipulit.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
2.
Nypi rasva ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vettä niin, että taikinasta tulee tasainen.Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunalle (halkaisija noin 24 cm).
3.
Siirrä raaste pois liedeltä. Lisää juusto ja mausteet. Sekoita kasvirasvasekoite, munat ja perunajauho ja lisää täytteeseen.
4.
Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
144 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g